Meditatiedag met Ank Schravendeel op 18 maart.

Meditatiedag 18 maart 2018: ‘Vreugde’

Vreugde Er worden verschillende bronnen van vreugde aangegeven in de sutta’s. De vreugde die ontstaat door dana, vrijgevigheid. De vreugde die je oefent in de metta meditatie (mudita, mede vreugde). De vreugde van versimpelen, vereenvoudigen, bijvoorbeeld als je op retraite gaat en je terugtrekt uit alle dagelijkse impulsen. De vreugde van concentratie, als effect op de beoefening. In de meditaitebeoefening tijdens de zondag doen we Vipassana en metta meditatie. 

De dag zal voor het grootste deel in stilte plaatsvinden; soms zal er ruimte zijn voor interpersoonlijke uitwisseling over de ervaringen.

Ank Schravendeel (geb. 1963) beoefent Vipassana meditatie sinds 1988. Belangrijke drijfveer voor haar spirituele ontwikkeling is de toepassing van de Dhamma naar het dagelijks leven. “Hoe kun je dat leven?” Dat wat je ervaart, wat je denkt of voelt gebruiken om gewaar te zijn, te leren ontwikkelen. Het oefenen van een innerlijke houding van welwillendheid en ontvankelijkheid, niet alleen op het meditatiekussen maar juist door de dag heen. Ank leerde Vipassana van Johan Tinge, de Thaise meditatieleraar Mettavihari en Frits Koster. Vanaf 2004 verdiepte ze zich in metta meditatie bij Visu Teoh en Christina Feldman. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud haar leraren, die Vipassana en metta meditatie combineren. Ank begeleid retraites sinds 2007, ze liep daarvoor stage bij Frits Koster. Ze geeft regelmatig retraites samen met andere leraren, onder andere met Joost van den Heuvel Rijnders.

In haar werk was Ank projectleider in welzijnswerk en manager in de zorg. Ze heeft nu een eigen praktijk als coach.

Programma
 9.30 – 10:00 Entrée met thee/koffie
10.00 – 12.15 Meditatiebeoefening
12.15 – 12.45 Gezamenlijke uitwisseling
12.45 – 14.00 Lunch in stilte
14.00 – 15.45 Meditatiebeoefening
15.45 – 16.30 Thee en gezamenlijke uitwisseling
16.30 – 17.00 Afsluiting

Plaats

Jewel Heart
Hatertseveldweg 284, Nijmegen

Neem sokken en/of sloffen mee. Matjes, kussens en dekentjes zijn voldoende aanwezig. Er zijn enkele meditatiebankjes. Graag zelf eventueel zorgen voor een warme omslagdoek.

Eten en drinken

Graag zelf lunch meenemen. Koffie en thee zijn aanwezig en ook voor fruit en koekjes zal worden gezorgd.

Kosten

De kosten voor deze zondag zijn € 12,50,- per persoon. Dit dekt de accommodatie, koffie/thee, fruit en koekjes.
 We verzoeken jullie dit bedrag over te maken op rekening NL84TRIO0212313193 t.n.v. “Stichting Vipassana Nijmegen” o.v.v. “meditatiedag Ank Schravendeel 2018″.

Let op: Je aanmelding is pas definitief wanneer het deelnamebedrag bij ons binnen is. We vragen je het bedrag uiterlijk drie dagen voor aanvang van de meditatiezondag over te maken. Contant betalen aan de deur is vanaf heden niet meer mogelijk.

Geldelijke bijdrage aan de leraar

Zoals gebruikelijk sinds de tijd van de Boeddha begeleidt Ank Schravendeel op basis van Dana. Dit is een vrijwillige donatie als blijk van waardering en om bij te dragen aan de kosten voor haar levensonderhoud.

Voor vragen kun je mailen naar: meditatiedag@vipassananijmegen.nl

Aanmelden: Klik hier om je aan te melden.

.

 

 


  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Hyves
  • email