Insight Dialogue

Bij Vipassana Nijmegen worden soms korte oefeningen met Insight Dialogue gedaan. Voor wie zich daarin verder wil verdiepen hieronder wat uitleg en onafhankelijke oefenmogelijkheden.

Insight Dialogue
Insight Dialogue (ID) is mediteren in interactie. Insight Dialogue is een interpersoonlijke manier van mediteren. De kalmte en het inzicht die je in individuele meditatie ontwikkelt, wordt direct geïntegreerd in de interactie met je gesprekspartner. Hierdoor kom je van mens tot mens tot verdere bevrijding en een dieper inzicht. Het is een Boeddhistische oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door Vipassana meditatie in dialoog. (Bron en verdere toelichting via Simsara)

ID Retraites
Voor informatie en aanmelden van Insight Dialogue retraties zie de aankondiging in de agenda op de website van Stichting Inzichtsmeditatie (SIM) (www.simsara.nl/agenda) of neem contact op met dutch.idretreat@gmail.com.

ID Oefengroep
Ook is er een onafhankelijke Nijmeegse oefengroep voor ID:

Maandagavond 19:45-21:45 uur.
Locatie: Wisselend, bij groepsleden/facilitators thuis.
Twee-wekelijkse oefengroep van twee uur op wisselende locatie. Begeleiding van de avond in handen van diverse deelnemers. Voor deelname aan deze groep is ervaring met (Vipassana-)meditatie en Insight Dialogue wenselijk.

Deelname na overleg.
Contact: idnijmegen@gmail.com


  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Hyves
  • email