Dana voor de Sangha

Op 17 februari 2011 is de Stichting Vipassana Nijmegen opgericht. Onze doelstelling, het bevorderen van Vipassana meditatie, is en blijft de leidraad van het bestuur. Als bestuur vinden we het echter ook belangrijk om ontmoeting en verbinding te stimuleren en de communicatie en organisatie van onze gemeenschap (die we Sangha noemen) te versterken.

Het boeddhisme is sterk in opkomst in het Westen. Omdat de traditionele Aziatische structuren en gewoontes hier niet aanwezig zijn, moeten Westerse Sanghas hun eigen weg en vorm vinden. Als bestuur hopen wij dat jullie willen helpen bij deze ontwikkeling en ons waar nodig willen ondersteunen bij het reilen en zeilen van onze gemeenschap.

Dana (vrijgevigheid) kan ook gezien worden als een kans om saamhorigheid te bevorderen en hulp te bieden bij gezamenlijke activiteiten. Je kunt hierbij denken aan hulp bij meditatiedagen, retraites, weekenden, lezingen en andere bijeenkomsten van onze Stichting. Zo kan Dana, in de vorm van bijdragen aan de organisatie, een praktisch onderdeel worden van ieders pad.

Om in kaart te brengen wie wat zou willen én kunnen doen bij bovengenoemde activiteiten, willen we je uitnodigen om via de website aan te geven wat jij in dienst zou willen stellen van de groep. We willen zo een flexibel inzetbare groep van ondersteuners vormen. Het spreekt vanzelf dat als je benaderd wordt, je altijd kan kijken of het op dat moment uitkomt.

Bij het invullen van het formulier kun je denken aan administratieve werkzaamheden zoals het beantwoorden van e-mails, assisteren bij de receptie en registreren van deelnemers, ontvangen van gelden tijdens weekenden/retraites/lezingen, aanbieden van slaapplaatsen aan diegenen voor wie het lastig is vroeg in Nijmegen te zijn, helpen bij het inrichten van de zaal, het sjouwen van stoelen, het schikken van bloemen, helpen bij thee/koffie zetten, soep maken en andere keukenwerkzaamheden, deel willen nemen aan de afwasploeg, assisteren bij het doen van boodschappen, helpen bij opruimen, stofzuigen en terugplaatsen van stoelen of beschikbaar willen zijn als ‘vliegende keep’. Wellicht weet je zelf nog andere manieren om de Sangha te ondersteunen.

Kortom, onze vraag is: wat zou jouw actieve bijdrage aan onze Sangha kunnen zijn?

Je kunt je als vrijwilliger aanmelden via het formulier op deze pagina.


  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Hyves
  • email