Meditatieavonden februari/maart 2016

De afgelopen zes weken is er elke dinsdagavond gemediteerd. De groepsgrootte varieerde van 5 tot 12 personen, gemiddeld waren er zo’n 9 personen per avond. De voorzitters brachten teksten in over de volgende onderwerpen: omgaan met sterven, een tekst van Lucretius over ‘het zachte’ in de mens, teksten over medevreugde, gelijkmoedigheid en de waarde van een leermeester. Een yogi droeg een gedicht van A. Roland Holst voor over zwerversliefde. De tweewekelijkse afsluiting met thee verliep plezierig, soms kwamen verhalen los over meditatie en retraites, maar ook over jeugdervaringen over de broeders en nonnen in het onderwijs. We gaan in deze lijn door tot de zomervakantie en nodigen iedereen weer van harte uit om te komen mediteren.


  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Hyves
  • email